Overskrift
Presse- meddelelse om :
Lokal Global Plan
Byrummet i Vanløse


NU KOMMER KUNSTEN TIL ÅLEKISTEVEJ!

UDSTILLINGSÅBNING. D. 19. maj åbner udstillingen Lokal Global Plan, der indtager Ålekistevej med 12 kunstprojekter af danske og udenlandske kunstnere. Hele Vanløse er inviteret på øl, håndmadder, guidet tur og koncert med Pavlovskis Balalajkaorkester.

Lokal Global Plan
Udstilling på Ålekistevej 20. maj – 5. juni 2011
Åbning: 19. maj kl. 17-20 i Jyllandshuse, Ålekistevej 101

De sidste seks uger har Ålekistevej været infiltreret af kunstnere fra nær og fjern, som har arbejdet hårdt på at få søsat de 12 kunstprojekter, der kan ses under udstillingen Lokal Global Plan fra d. 20. maj – 5. juni 2011. Kunstprojekterne er skabt specielt til Ålekistevej og går i samspil med vejens historie, arkitektur, sociale liv og lokalmiljø. Værkerne er placeret langs Ålekistevej, hvor de er offentligt tilgængelige. Motivet

bag udstillingen er at kaste nyt lys på et sted, som sjældent er i fokus, for selv de mest ordinære hverdagsomgivelser kan være udgangspunkt for tankevækkende oplevelser, mener udstillingens arrangører.

Dronning Margrethe og Prins Henrik demonstrerer for borgerne

Der bliver gang i den på Ålekistevej, kan arrangørerne Jen Axel Beck og Heidi Hove godt love. En del af projekterne er baseret på, at borgerne i Vanløse selv kan deltage. Eksempelvis Berit Nørgaards projekt BLIKFANG, hvor Ålekistevejs beboere laver udstillinger i deres gadevinduer med afsæt i deres yndlingsfarve. Eller Didem Özbeks ”hånd-elevator”-projekt, der består af et kurvesystem, hvor folk kan hejse småting og varer op og ned fra deres altaner. Eller hvad med at indbringe din protest til Dronning Margrethe og Prins Henrik? Allerede fra d. 17. maj og hele udstillingsperioden frem vil et look-a-like kongepar dagligt vandre op og ned af Ålekistevej med protestskilte og i deres stiveste puds tage imod folks budskaber.

Skattejagt

Et af de mest iøjnefaldende værker er Pulsk Ravns miniaturehuse, der fremhæver Ålekistevejs bygninger som var de hverdagens skulpturer. Andre kunstprojekter bliver mere diskrete og vil være som små skatte, der gemmer sig rundt omkring på vejen. Den svenske kunstner Lars Arrhenius og den litauiske kunstner Akvile Anglickaite benytter eksempelvis butiks- og ejendomskontorenes vinduer til at vise små animationer og film. Og Daniel Svarres skulptur, der er en tredoblet mutation af den klassiske københavnerbænk, står i parken ved siden af de andre, almindelige bænke. Hvis man har lyst til at gå på jagt efter Lokal Global Plans værker kan man benytte sig af udstillingsguiden, hvori der findes kort, informationer om de 12 kunstprojekter og interviews med kunstnerne. Guiden hustandsomdeles med Lokalavisen d. 18. og 19. maj og udleveres også i Lokal Global Plans Info- og Formidlingskontor på Ålekistevej 101.

Åbningsreception a la Ålekistevej

Det er ikke pindemadder og champagne, der bliver serveret til åbningen, men derimod håndmadder, øl og vand. Arrangementet er nemlig helt i tråd med det miljø, der hersker på Ålekistevej, og her er smørrebrødsforretningerne noget særligt. Lokal Global Plan byder desuden på koncert med det traditionsrige og lokale Pavlovskis Balalajkaorkester og på en guidet tur rundt i udstillingen kl. 18.

Henover udstillingsperioden vil der være en lang række andre arrangementer, som alle er gratis. Hver lørdag er der guidet tur, hvor kunstnere og formidlere viser rundt. Derudover vil der være debatter, filmvisninger, artist talks og performances, der sætter fokus på centrale emner i udstillingen. På udstillingens info- og formidlingskontor samt websiden www.lokalglobalplan.dk kan man få mere information om Lokal Global Plans arrangementer, kunstnere, værker, værkernes placering og tilgængelighed og meget andet.

Åbning af Lokal Global Plan: 19. maj kl. 17-20 i Jyllandshuse, Ålekistevej 101

Lokal Global Plan – Udstilling på Ålekistevej
20. maj – 5. juni 2011
www.lokalglobalplan.dk
Info- og formidlingskontor: Ålekistevej 101, åbent dagligt kl. 13-18 i udstillingsperioden

page2image24288

Lokal Global Plan er støttet af Statens Kunstfond, Statens Kunstråds Billedkunstudvalg, Københavns Billedkunstudvalg, Vanløse Lokaludvalg, Eremias Fond, Fondet for Dansk-Svensk Samarbejde og Flügger Farver Vanløse.

(Presse kontakt: Kunstformidler Louise Trier, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / tlf 25111205)

OVERSIGT OVER VÆRKER

Akvile Anglickaite (LT)

Video og lyd. Akvile Anglickaites videoinstallationer langs Ålekistevej kommenterer det hverdagslige gadebillede: En mand i en stop motion-film ser ud som om han går, men rører sig egentlig ikke ud af stedet. Filmen reflekterer på den måde over livet på Ålekistevej, oplevelsen af bevægelse og stilstand på samme tid.

Lars Arrhenius (SE): The Street, 2004
Animation. I Lars Arrhenius’ humoristiske animationsfilm om samfundet er dagligdagen et rationelt maskineri, der er løbet løbsk. Animationen bygger på piktogramformen, hvilket understreger kunstnerens synspunkt om at samfundet kan blive så rationelt og rutinepræget, at det virker irrationelt.

Jens Axel Beck (DK): Altan, 2011
Performance. På en altan ud til Ålekistevej står en violinist i kjole og hvidt og spiller et storladent soundtrack fra en westernfilm. Næsten som en fugls spinkle sang slår violinisten en poetisk tone an midt i hverdagstrafikken.

Anne Bennike (DK): Fuglene under broen, 2011
Vægmaleri. Fuglelivet ved en nærliggende sø er afsæt for udsmykningen af en gammel, slidt og mørk jernbanebro på Ålekistevej. Fuglene flyver på væggene langs passagen under broen og står i kontrast til biltrafikkens ensrettede og mekaniske bevægelsesmønstre.

Osman Bozkurt (TR)

Installation. Mellem træerne i det grønne område foran Vanløse Skole på Ålekistevej hænger en tøjsnor med tøj fra den lokale fodboldklub. Den Istanbul-baserede kunstner Osman Bozkurt bringer denne improviserede brug af det offentlige rum med sig fra Istanbul til Vanløse og viser, hvordan det offentlige rum kan revitaliseres, når lokalbefolkningen er til stede og synlig i udformningen og brugen af deres lokalmiljø.

Heidi Hove (DK): Velkommen, 2011
Installation. Ved Damhussøen, hvor Ålekistevej begynder, har Heidi Hove placeret et skilt, der som en imødekommende gestus byder os velkommen til Ålekistevej. Men skiltet ser påfaldende gammeldags ud og virker samtidig som et sært fremmedlegeme, der spørger til stedets identitet og foranderlighed.

Ben Kinsley & Jon Rubin (US): Danish Royal Protesters, 2011

page3image19032

Deltagerbaseret performance. Ben Kinsley og Jon Rubin stiller skarpt på lokalområdet med demonstrantens synsvinkel og inviterer alle borgere til at blive hørt. De har fået selveste kongehuset – i form af Dronning Margrethe og Prins Henrik look-a-likes – til at agere demonstranter, dog ikke med deres egne budskaber, men med borgernes protester.

Berit Nørgaard (DK): BLIKFANG, 2011
Deltagerbaseret projekt. Berit Nørgaard har inviteret beboerne på Ålekistevej til at lave udstillinger i deres vinduer ud mod gaden og fremhæver dermed gadevinduet som en grænse mellem det private og det offentlige rum, der spiller en rolle for beboerens relation til den sociale omverden.

Didem Özbek (TR): Form og funktion, 2011
Deltagerbaseret installation. Didem Özbek aktiverer gadelivet på Ålekistevej ved at installere et system af ”hånd-elevatorer” på altanerne i en lokal ejendom. Det simple system, der er ”importeret” fra Tyrkiet, består af kurve, som er fæstnet til altanerne med reb. De kan bruges til at hejse småting og madvarer op og ned – blot kræver det en person ved hver ende af rebet.

Pulsk Ravn (DK): Ålekistevej, maj 2011
Installation. Pulsk Ravns skilte foran Ålekistevejs karakteristiske etageboliger gengiver de store bygninger i miniature. Fordoblingen forskyder skalaen, uskyldiggør den store struktur og fejrer det ordinære og oversete.

Daniel Svarre (DK): Københavnerbænke, 2011
Installation. Midt i Ålekistevejs eneste grønne opholdsområde står tre københavnerbænke stablet oven på hinanden. Daniel Svarres værk forvrider bænken som symbol og påpeger, at mens bænken stadig har den samme aura som i 1800-tallet, har verden omkring den forandret sig.

Sixten Therkildsen (DK): T-ilflytter – rekonstruerede t-shirts, 2011
Installation. I Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik på Ålekistevej kan man købe rekonstruktioner af gamle t-shirts med påtrykte motiver, som tilhørte seks indvandrere og flygtninge, inden de kom til Danmark. På en video fortæller de om hvad t-shirts’ne dengang betød for deres identitet og fællesskabsfølelse, og de lokale på Ålekistevej kan nu købe og iklæde sig rekonstruktioner af disse t-shirts. 

Min produktion til Lokal Global Plan er støttet af
Lokal Global Plan var arrangeret af
Kuratering: Jens Axel Beck og Heidi Hove
Formidling: Louise Trier og Marie Bruun Yde
Deltagere i Lokal Global Plan var
Akvilé Anglickaité (LT), Lars Arrhenius (SE), Jens Axel Beck (DK), Anne Bennike (DK), Osman Bozkurt (TR), Heidi Hove (DK), Ben Kinsley & Jon Rubin (US), Berit Nørgaard (DK), Didem Özbek(TR), Pulsk Ravn (DK), Daniel Svarre (DK), Sixten Therkildsen (DK)
Jeg deltog i Lokal Global Plan med projektet
T-ilflytter
læs mere her
Relevante links
Tekst

Pressemeddelelse om Lokal Global Plan
Byrummet i Vanløse


NU KOMMER KUNSTEN TIL ÅLEKISTEVEJ!

UDSTILLINGSÅBNING. D. 19. maj åbner udstillingen Lokal Global Plan, der indtager Ålekistevej med 12 kunstprojekter af danske og udenlandske kunstnere. Hele Vanløse er inviteret på øl, håndmadder, guidet tur og koncert med Pavlovskis Balalajkaorkester.

Lokal Global Plan
Udstilling på Ålekistevej 20. maj – 5. juni 2011
Åbning: 19. maj kl. 17-20 i Jyllandshuse, Ålekistevej 101

De sidste seks uger har Ålekistevej været infiltreret af kunstnere fra nær og fjern, som har arbejdet hårdt på at få søsat de 12 kunstprojekter, der kan ses under udstillingen Lokal Global Plan fra d. 20. maj – 5. juni 2011. Kunstprojekterne er skabt specielt til Ålekistevej og går i samspil med vejens historie, arkitektur, sociale liv og lokalmiljø. Værkerne er placeret langs Ålekistevej, hvor de er offentligt tilgængelige. Motivet

bag udstillingen er at kaste nyt lys på et sted, som sjældent er i fokus, for selv de mest ordinære hverdagsomgivelser kan være udgangspunkt for tankevækkende oplevelser, mener udstillingens arrangører.

Dronning Margrethe og Prins Henrik demonstrerer for borgerne

Der bliver gang i den på Ålekistevej, kan arrangørerne Jen Axel Beck og Heidi Hove godt love. En del af projekterne er baseret på, at borgerne i Vanløse selv kan deltage. Eksempelvis Berit Nørgaards projekt BLIKFANG, hvor Ålekistevejs beboere laver udstillinger i deres gadevinduer med afsæt i deres yndlingsfarve. Eller Didem Özbeks ”hånd-elevator”-projekt, der består af et kurvesystem, hvor folk kan hejse småting og varer op og ned fra deres altaner. Eller hvad med at indbringe din protest til Dronning Margrethe og Prins Henrik? Allerede fra d. 17. maj og hele udstillingsperioden frem vil et look-a-like kongepar dagligt vandre op og ned af Ålekistevej med protestskilte og i deres stiveste puds tage imod folks budskaber.

Skattejagt

Et af de mest iøjnefaldende værker er Pulsk Ravns miniaturehuse, der fremhæver Ålekistevejs bygninger som var de hverdagens skulpturer. Andre kunstprojekter bliver mere diskrete og vil være som små skatte, der gemmer sig rundt omkring på vejen. Den svenske kunstner Lars Arrhenius og den litauiske kunstner Akvile Anglickaite benytter eksempelvis butiks- og ejendomskontorenes vinduer til at vise små animationer og film. Og Daniel Svarres skulptur, der er en tredoblet mutation af den klassiske københavnerbænk, står i parken ved siden af de andre, almindelige bænke. Hvis man har lyst til at gå på jagt efter Lokal Global Plans værker kan man benytte sig af udstillingsguiden, hvori der findes kort, informationer om de 12 kunstprojekter og interviews med kunstnerne. Guiden hustandsomdeles med Lokalavisen d. 18. og 19. maj og udleveres også i Lokal Global Plans Info- og Formidlingskontor på Ålekistevej 101.

Åbningsreception a la Ålekistevej

Det er ikke pindemadder og champagne, der bliver serveret til åbningen, men derimod håndmadder, øl og vand. Arrangementet er nemlig helt i tråd med det miljø, der hersker på Ålekistevej, og her er smørrebrødsforretningerne noget særligt. Lokal Global Plan byder desuden på koncert med det traditionsrige og lokale Pavlovskis Balalajkaorkester og på en guidet tur rundt i udstillingen kl. 18.

Henover udstillingsperioden vil der være en lang række andre arrangementer, som alle er gratis. Hver lørdag er der guidet tur, hvor kunstnere og formidlere viser rundt. Derudover vil der være debatter, filmvisninger, artist talks og performances, der sætter fokus på centrale emner i udstillingen. På udstillingens info- og formidlingskontor samt websiden www.lokalglobalplan.dk kan man få mere information om Lokal Global Plans arrangementer, kunstnere, værker, værkernes placering og tilgængelighed og meget andet.

Åbning af Lokal Global Plan: 19. maj kl. 17-20 i Jyllandshuse, Ålekistevej 101

Lokal Global Plan – Udstilling på Ålekistevej
20. maj – 5. juni 2011
www.lokalglobalplan.dk
Info- og formidlingskontor: Ålekistevej 101, åbent dagligt kl. 13-18 i udstillingsperioden

page2image24288

Lokal Global Plan er støttet af Statens Kunstfond, Statens Kunstråds Billedkunstudvalg, Københavns Billedkunstudvalg, Vanløse Lokaludvalg, Eremias Fond, Fondet for Dansk-Svensk Samarbejde og Flügger Farver Vanløse.

(Presse kontakt: Kunstformidler Louise Trier, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / tlf 25111205)

OVERSIGT OVER VÆRKER

Akvile Anglickaite (LT)

Video og lyd. Akvile Anglickaites videoinstallationer langs Ålekistevej kommenterer det hverdagslige gadebillede: En mand i en stop motion-film ser ud som om han går, men rører sig egentlig ikke ud af stedet. Filmen reflekterer på den måde over livet på Ålekistevej, oplevelsen af bevægelse og stilstand på samme tid.

Lars Arrhenius (SE): The Street, 2004
Animation. I Lars Arrhenius’ humoristiske animationsfilm om samfundet er dagligdagen et rationelt maskineri, der er løbet løbsk. Animationen bygger på piktogramformen, hvilket understreger kunstnerens synspunkt om at samfundet kan blive så rationelt og rutinepræget, at det virker irrationelt.

Jens Axel Beck (DK): Altan, 2011
Performance. På en altan ud til Ålekistevej står en violinist i kjole og hvidt og spiller et storladent soundtrack fra en westernfilm. Næsten som en fugls spinkle sang slår violinisten en poetisk tone an midt i hverdagstrafikken.

Anne Bennike (DK): Fuglene under broen, 2011
Vægmaleri. Fuglelivet ved en nærliggende sø er afsæt for udsmykningen af en gammel, slidt og mørk jernbanebro på Ålekistevej. Fuglene flyver på væggene langs passagen under broen og står i kontrast til biltrafikkens ensrettede og mekaniske bevægelsesmønstre.

Osman Bozkurt (TR)

Installation. Mellem træerne i det grønne område foran Vanløse Skole på Ålekistevej hænger en tøjsnor med tøj fra den lokale fodboldklub. Den Istanbul-baserede kunstner Osman Bozkurt bringer denne improviserede brug af det offentlige rum med sig fra Istanbul til Vanløse og viser, hvordan det offentlige rum kan revitaliseres, når lokalbefolkningen er til stede og synlig i udformningen og brugen af deres lokalmiljø.

Heidi Hove (DK): Velkommen, 2011
Installation. Ved Damhussøen, hvor Ålekistevej begynder, har Heidi Hove placeret et skilt, der som en imødekommende gestus byder os velkommen til Ålekistevej. Men skiltet ser påfaldende gammeldags ud og virker samtidig som et sært fremmedlegeme, der spørger til stedets identitet og foranderlighed.

Ben Kinsley & Jon Rubin (US): Danish Royal Protesters, 2011

page3image19032

Deltagerbaseret performance. Ben Kinsley og Jon Rubin stiller skarpt på lokalområdet med demonstrantens synsvinkel og inviterer alle borgere til at blive hørt. De har fået selveste kongehuset – i form af Dronning Margrethe og Prins Henrik look-a-likes – til at agere demonstranter, dog ikke med deres egne budskaber, men med borgernes protester.

Berit Nørgaard (DK): BLIKFANG, 2011
Deltagerbaseret projekt. Berit Nørgaard har inviteret beboerne på Ålekistevej til at lave udstillinger i deres vinduer ud mod gaden og fremhæver dermed gadevinduet som en grænse mellem det private og det offentlige rum, der spiller en rolle for beboerens relation til den sociale omverden.

Didem Özbek (TR): Form og funktion, 2011
Deltagerbaseret installation. Didem Özbek aktiverer gadelivet på Ålekistevej ved at installere et system af ”hånd-elevatorer” på altanerne i en lokal ejendom. Det simple system, der er ”importeret” fra Tyrkiet, består af kurve, som er fæstnet til altanerne med reb. De kan bruges til at hejse småting og madvarer op og ned – blot kræver det en person ved hver ende af rebet.

Pulsk Ravn (DK): Ålekistevej, maj 2011
Installation. Pulsk Ravns skilte foran Ålekistevejs karakteristiske etageboliger gengiver de store bygninger i miniature. Fordoblingen forskyder skalaen, uskyldiggør den store struktur og fejrer det ordinære og oversete.

Daniel Svarre (DK): Københavnerbænke, 2011
Installation. Midt i Ålekistevejs eneste grønne opholdsområde står tre københavnerbænke stablet oven på hinanden. Daniel Svarres værk forvrider bænken som symbol og påpeger, at mens bænken stadig har den samme aura som i 1800-tallet, har verden omkring den forandret sig.

Sixten Therkildsen (DK): T-ilflytter – rekonstruerede t-shirts, 2011
Installation. I Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik på Ålekistevej kan man købe rekonstruktioner af gamle t-shirts med påtrykte motiver, som tilhørte seks indvandrere og flygtninge, inden de kom til Danmark. På en video fortæller de om hvad t-shirts’ne dengang betød for deres identitet og fællesskabsfølelse, og de lokale på Ålekistevej kan nu købe og iklæde sig rekonstruktioner af disse t-shirts. Seneste nyt
We imagine we remember på VÆG Contemporary Art Gallery
Jeg udstiller mine store foto-kollager VI TROR VI HUSKER på VÆG Contemporary Art Gallery i Aalborg i perioden 11/1 2014 - 8/2 2014. Solo-udstillingen hedder We imagine we remember.
Se mere her www.vaeg-gallery.dk
VI TROR VI HUSKER på Godsbanen
Jeg udstiller mine store fotokollager VI TROR VI HUSKER på Godsbanen i Århus i perioden 5/10 - 31/10 2013. Fernisering lørdag d. 5/10 kl 15-17.
Læs pressemeddelelsen her
Copyright © 2014 Sixten Therkildsen
Denne hjemmeside er lavet af Sixten Therkildsen / www.hypeogmaskine.dk HYPE & MASKINE