Titel og info
One mans junk is another mans treasure
Medie / Materiale og produktionsår
Tekst, foto og video
2003
En samling af sælger- og køber fortællinger fra ebay. Projektet har været vist, som en samling af tekst og billeder, som arkiv, i katalog form og som en video med dansk tale.
One mans junk is another mans treasure har været vist på
Kulturama 04, Ridehuset i Århus
læs mere her
The Sound of Video, Voice and Rythm in Audiovisual Art, LAB, København
læs mere her
Gæstebud, Takkekortet, rum46, Århus
læs mere her
Afgangsudstilling på Det Jyske Kunstakademi, Århus
læs mere her
Billeder
Tekst
O
ne mans junk is another mans treasure tager udgangspunkt i de fortællinger som folk af og til kan knytte til nogle af deres ejendele. Mit projekt går blandt andet ud på at formidle disse personlige historier i den sociale sfære som opstår når en genstand skifter ejer. Ebay er et af internettets steder hvor brugte ting og sager handles i stor stil. En slags verdensomspænende blå avis. 12.000.000 objekter er dagligt til salg og bevæger sig således fra sælger til højest bydende.
Jeg tog kontakt til nogle sælgere og jeg spurgte om lov til at bruge de billeder som de selv brugte på internettet til at præsentere de genstande som de gerne ville sælge. Jeg bad desuden sælgerne fortælle om et minde eller en episode som de på abstrakt eller konkret vis kunne relatere til det de havde til salg. Da ejerskiftet var gennemført henvendte jeg mig til de respektive købere for at få dem til at kommentere og sætte sig selv i forhold til sælgernes fortællinger. Essensen i projektet er således den måde som narationen bevæger sig parallelt med de solgte genstande fra sælger til køber. 
One mans junk is another mans treasure består af 15 par køber-sælger fortællinger. Fire af disse er oversat til dansk og vises på denne hjemmeside.
Projektet har desuden været vist, som en samling af tekst og billeder, som arkiv, i katalog form og som en video med dansk tale.


Følgende er nogle af sælger- og køber-fortællingerne

Den 1. april satte Steve en Irakisk plakat til salg på Ebay. Han skrev følgende historie som han kunne knytte til plakaten: 

Hej.

Jeg sælger en plakat for en ven, som besøgte Irak lige før krigen brød ud. Han deltog i de studerendes og ungdommens “ Ingen Krig i Irak” forum i Bagdad i februar 2003. Jeg synes det er lidt sjovt, at han hverken er studerende eller ung, men en 74 - årig som bare må besøge landene i den såkaldte “Ondskabens Akse”, før de indtages af vestligt overherredømme. Lige nu er han i Havanna, hvor han køber og samler alt fra brugt medicinal udstyr til brugte computere og sender dem for sin egen regning til lande, som USA boycotter. Han tager ting med hjem, som for eksempel denne plakat, for at sælge dem og skaffe penge til disse projekter. Held og lykke med dit projekt, det lyder meget interessant. 

Venlig hilsen fra Steve   Auktionen sluttede d. 11 april og den højest bydende havde følgende kommentar til sælgerens historie:  

Hej. 

Jeg samler på militære propagandaklenodier helt tilbage fra den amerikanske borgerkrig. Jeg har adskillige anti-krigs ting fra Anden Verdenskrig, den kolde krig, Vietnam, Ørken Storm og nu med dette nye værk også fra Operation Irak. Det er den slags genstande, som det meste af min samling består af. Jeg korresponderede med sælgeren, før jeg købte plakaten. Jeg boede i London under Falklands krigen, men han var bare en bette knægt dengang. Jeg boede også engang i Frankrig, som nu er blevet et  andenrangs land , uden at jeg forstår hvorfor. Med deres mindreværdskompleks, vil de end ikke sende soldater til konflikt områder, hvor deres egne statsborgere er i fare. Istedet sender de fremmedlegionen, så de ikke får beskidte hænder. Jeg har også boet i Tyskland, hvor de jo stadig forsøger at omskrive historiebøgerne for at fjerne de grusomheder, som de begik under Anden Verdenskrig. Min bedste ven blev dræbt i Operation Ørken Storm. Jeg har venner som stadig er i den amerikanske hær og som lige nu befinder sig i Irak. Det er uheldigt at jeg har bidraget med midler til en person, som forsøger at omgå lovlige FN og USA sanktioner. Forhåbentlig bliver han fanget og retsforfulgt. Men jeg ville have den irakiske propaganda plakat til min samling. 


Auktionen over et meget smukt mal-selv-billede begyndte  d. 23. marts og sælgeren kunne mindes følgende oplevelse, som havde noget med billedet at gøre:

Egentlig ved jeg ikke helt præcist hvilken slags historie, du leder efter, men måske kan du bruge noget af det her. Det meste af det jeg sælger på Ebay for tiden, har jeg fra min bedstemors skab. Hun er ved at blive gammel og har ikke så godt et helbred, så hun skal flytte til en beskyttet bolig. Min bedstefar døde for cirka tre år siden og jeg var der for at hjælpe hende med at rydde op i hendes skabe og komme af med de ting, som hun ikke får plads til i den nye lille lejlighed. Vi gik igennem kasse efter kasse efter kasse. Min bedstemor var virkelig en stor-samler, eftersom hun havde ting, der absolut ikke havde nogen værdi, men som var op til 50 år gamle.  Jeg lagde ting til side, som jeg mente hun kunne tjene lidt penge på på Ebay og på et tidspunkt kom vi til en forholdsvis stor kasse bagest i skabet. Hun blev ved med at skubbe den til side og det var tydeligt, at hun forsøgte at undgå, at jeg skulle få fingrene i den. Til sidst gik den ikke længere. Hun forsøgte at skubbe den tilbage ind i skabet, men var ikke så heldig med det, da den var ret stor og tung. da jeg ville tage ved kassen sagde hun: “jeg tror virkelig ikke, du vil kunne sælge det, der er i den her kasse. jeg vil beholde den lige til den dag jeg dør, så den kan blive begravet sammen med mig.” jeg blev temmelig forvirret og sagde: “ Hvad i alverden er det, der er så værdifuldt, at du vil have det med i graven? ” Hun begyndte at smile og blev en smule rød i hovedet, da hun sagde: “ Det er bedstefar! “ Han blev altså brændt og er endnu ikke blevet begravet. Bedstemor er ikke bare en samler, men hun er oven i købet også for økonomisk bevidst til at købe en urne og betale for at få de jordiske rester af bedstefar opbevaret på kirkegården. Så der har han altså ligget de sidste tre år i hendes skab, i en papkasse. Er det vanvittigt nok?? Skriv endelig tilbage!

Lynn ZormeierDebby købte  billedet og læste sælgerens historie, som hun gav denne kommentar:

Hej.

Det var en sød historie. Jeg ved lige præcis hvordan gamle damer kan samle og gemme alting. Min bedstemor er lige død for et par år siden og du kan ikke forestille dig alle de ting, som hun havde sat til side til en “regnvejrsdag”. Men det kan nok alligevel ikke måle sig med det at gemme på bedstefar. Hun broderede og lavede sengetæpper og havde gemt tonsvis af stofrester. De kan helt sikkert få samlet en masse ting sammen gennem årene.

Hav en god dag og held og lykke med dit projekt.
Debby


Et tegneseriehæfte dukkede i april måned op i en annonce på internet-auktionen. Sælgeren har gjort sig nogle tanker, som han kan sætte i forbindelse med hæftet.

Ja, du kan godt få lov til at bruge billedet af mit “Crusaders from Mars” tegneseriehæfte. Jeg er forhandler af tegneseriehæfter og filmplakater. Jeg købte dette hæfte af en mand i Chicago. Det var en del af en meget stor samling. Han var en gammel mand, som havde en dødelig sygdom og han ville være sikker på at tegneseriehæfterne kom i hænderne på samlere og ikke bare blev smidt ud som affald. Hans navn var Gus Pastos. Han arbejdede som lærervikar i Chicago. Han var en vidunderlig fyr og en sand beundrer af popkultur.
Det er det værste ved mit arbejde. Jeg kommer tit i en eller andens hjem for at købe en samling efter vedkommende er død. Jeg møder aldrig personen, jeg ser bare de ting han eller hun har samlet. Det kan være meget trist. De fleste af disse mennesker elskede virkelig det legetøj, eller de tegneseriehæfter eller de plakater, som de samlede på. De har haft et dybt kendskab til den historie og den betydning, som disse genstande har haft. Alt dette går tabt når de dør. Jeg var glad for, at jeg i dette tilfælde faktisk fik mulighed for at møde samleren og snakke med ham om, hvorfor han samlede alt dette. Han dukkede faktisk op til at par af de tegneserieudstillinger, jeg arrangerede i Chicago og stod bag ved disken og snakkede med folk om de tegneserier, han købte som dreng. Jeg tror virkelig han nød det. For et par uger siden døde han. Jeg var ikke med til begravelsen. Når en mand dør, forsvinder hans personlige magi med ham. Ved at bevare noget, lever en lille smule af hans historie videre i de ting, han har samlet. Det er en måde  at sætte sine spor i denne verden, selv på denne minimale måde. Jeg beholdt et par af tegneseriehæfterne fra denne samling, men ikke nogen af de dyre. Bare for at jeg selv vil huske, at en fyr som Gus levede sit liv og gik igennem denne verden.

CoryDa auktionen var ovre d. 8. april havde køberen en kommentar til Cory´s historie.

Selv om jeg ikke kender Cory og aldrig har mødt ham personligt, er han, at dømme efter brevet til dig, et fantastisk menneske. Én ting, som alle samlere har til fælles, er evnen til at kunne se den indre skønhed og værdi i en genstand. Hvad grunden hertil nu end er, om det er dens sjældenhed eller om det er alle de minder, som tingen vækker til live, så er det er en gave at kunne se den indre skønhed i en bestemt genstand. Det varmer om hjertet at Cory også ser det samme i sine medmennesker og værdsætter en person for at være den han er. Dette er ikke en egenskab, man finder ret mange steder i samfundet og det opleves som et friskt pust, når man støder på det. Mellem os sagt så ønsker jeg alt det bedste for Cory, ligesom jeg også ønsker for dig at du må få succes med dine bestræbelser. I vores liv burde vi følge Cory´s eksempel og arbejde sammen for igen at gøre mennesker humane.

Mine varmeste tanker til dig og dine og mine bedste hilsner til hele Danmark.
GeorgeEn rosenkrans af perler og med duften af jasmin blev annonceret på Ebay af Betty, som også havde en historie at fortælle:

Du må bruge alle vores billeder. Jeg har mange historier, som har noget at gøre med de ting, jeg sælger på auktionerne. En ung dame forsøgte, det bedste hun kunne, at vinde et par rosenkranse, jeg havde sat til salg. Hun fik dem ikke og sendte  mig en email for at spørge, om jeg havde flere til salg. Jeg måtte fortælle hende, at det havde jeg desværre ikke og at dem, jeg havde solgt, var nogen jeg havde fået doneret. Så sagde hun, at de mindede hende om en rosenkrans, hun havde for lang tid siden og hun fortalte mig denne historie: Da hun var fire år gammel tog hendes forældre hende med til Rom. Hun blev væk fra dem og for vild. Hun befandt sig et sted, hvor det var ret mørkt og så et kranie og gik udenfor med det og satte sig så på en bænk ved et busstoppested. En præst kom forbi og spurgte efter hendes navn og hun forklarede, at hun var blevet væk. Han lod hende holde sin rosenkrans og han så på kraniet og sagde: “ Vi er nødt til at lægge det tilbage, da det er kraniet fra en præst”. De gik tilbage til der hvor hun fandt det og gik så igen ud til busstoppestedet og hele tiden gik hun med hans rosenkrans. Bussen kom og præsten var der stadig. Folk stod af bussen og de begyndte allesammen at tage billeder og knæle foran præsten og de kyssede hans ring. Så dukkede vagterne op og fortalte præsten, at han skulle gå med dem. Så han overlod den lille pige til en anden, men før Paven gik, gav han hende sin rosenkrans.

Gud  velsigne dig
Betty Auktionen var forbi d. 11. april og det højeste bud for rosenkransen lød på 10 dollars . Køberen havde følgende kommentar:

Jeg har godt nok ikke så vidunderlig en historie, som at få Paven til at give mig sin rosenkrans. Men jeg begyndte at samle på dem til en antikmesse. Jeg elsker at give dem et godt hjem og at bruge dem. Jeg lader mine fingre løbe over perlerne og så beder jeg for den, som har haft dem tidligere. Jeg spekulerer over hvem det var og hvad hun bad for. Perlerne bliver et link til en eller anden ukendt, som sikkert aldrig har drømt om, at en person, hun ikke kender, en skønne dag ville bede for hende. Tænk hvor skønt det kunne være, hvis der en dag er nogen, som beder for mig med de rosenkranse, jeg har samlet. Jeg kommer fra Sydstaterne, så jeg elsker jasmin. Rosenkransen, jeg købte, forbandt min arv med det hellige land, som vi alle stammer fra. Vi er alle i familie med hinanden. Engang så jeg endda en, der havde fået lavet en rosenkrans af blomsterne fra sin mors begravelse. Jeg synes det var sådan en herlig idé.

Gud velsigne dig.Titel og info
One mans junk is another mans treasure
Medie / Materiale og produktionsår
Tekst, foto og video
2003
En samling af sælger- og køber fortællinger fra ebay. Projektet har været vist, som en samling af tekst og billeder, som arkiv, i katalog form og som en video med dansk tale.
O
ne mans junk is another mans treasure tager udgangspunkt i de fortællinger som folk af og til kan knytte til nogle af deres ejendele. Mit projekt går blandt andet ud på at formidle disse personlige historier i den sociale sfære som opstår når en genstand skifter ejer. Ebay er et af internettets steder hvor brugte ting og sager handles i stor stil. En slags verdensomspænende blå avis. 12.000.000 objekter er dagligt til salg og bevæger sig således fra sælger til højest bydende.
Jeg tog kontakt til nogle sælgere og jeg spurgte om lov til at bruge de billeder som de selv brugte på internettet til at præsentere de genstande som de gerne ville sælge. Jeg bad desuden sælgerne fortælle om et minde eller en episode som de på abstrakt eller konkret vis kunne relatere til det de havde til salg. Da ejerskiftet var gennemført henvendte jeg mig til de respektive købere for at få dem til at kommentere og sætte sig selv i forhold til sælgernes fortællinger. Essensen i projektet er således den måde som narationen bevæger sig parallelt med de solgte genstande fra sælger til køber. 
One mans junk is another mans treasure består af 15 par køber-sælger fortællinger. Fire af disse er oversat til dansk og vises på denne hjemmeside.
Projektet har desuden været vist, som en samling af tekst og billeder, som arkiv, i katalog form og som en video med dansk tale.


Følgende er nogle af sælger- og køber-fortællingerne

Den 1. april satte Steve en Irakisk plakat til salg på Ebay. Han skrev følgende historie som han kunne knytte til plakaten: 

Hej.

Jeg sælger en plakat for en ven, som besøgte Irak lige før krigen brød ud. Han deltog i de studerendes og ungdommens “ Ingen Krig i Irak” forum i Bagdad i februar 2003. Jeg synes det er lidt sjovt, at han hverken er studerende eller ung, men en 74 - årig som bare må besøge landene i den såkaldte “Ondskabens Akse”, før de indtages af vestligt overherredømme. Lige nu er han i Havanna, hvor han køber og samler alt fra brugt medicinal udstyr til brugte computere og sender dem for sin egen regning til lande, som USA boycotter. Han tager ting med hjem, som for eksempel denne plakat, for at sælge dem og skaffe penge til disse projekter. Held og lykke med dit projekt, det lyder meget interessant. 

Venlig hilsen fra Steve   Auktionen sluttede d. 11 april og den højest bydende havde følgende kommentar til sælgerens historie:  

Hej. 

Jeg samler på militære propagandaklenodier helt tilbage fra den amerikanske borgerkrig. Jeg har adskillige anti-krigs ting fra Anden Verdenskrig, den kolde krig, Vietnam, Ørken Storm og nu med dette nye værk også fra Operation Irak. Det er den slags genstande, som det meste af min samling består af. Jeg korresponderede med sælgeren, før jeg købte plakaten. Jeg boede i London under Falklands krigen, men han var bare en bette knægt dengang. Jeg boede også engang i Frankrig, som nu er blevet et  andenrangs land , uden at jeg forstår hvorfor. Med deres mindreværdskompleks, vil de end ikke sende soldater til konflikt områder, hvor deres egne statsborgere er i fare. Istedet sender de fremmedlegionen, så de ikke får beskidte hænder. Jeg har også boet i Tyskland, hvor de jo stadig forsøger at omskrive historiebøgerne for at fjerne de grusomheder, som de begik under Anden Verdenskrig. Min bedste ven blev dræbt i Operation Ørken Storm. Jeg har venner som stadig er i den amerikanske hær og som lige nu befinder sig i Irak. Det er uheldigt at jeg har bidraget med midler til en person, som forsøger at omgå lovlige FN og USA sanktioner. Forhåbentlig bliver han fanget og retsforfulgt. Men jeg ville have den irakiske propaganda plakat til min samling. 


Auktionen over et meget smukt mal-selv-billede begyndte  d. 23. marts og sælgeren kunne mindes følgende oplevelse, som havde noget med billedet at gøre:

Egentlig ved jeg ikke helt præcist hvilken slags historie, du leder efter, men måske kan du bruge noget af det her. Det meste af det jeg sælger på Ebay for tiden, har jeg fra min bedstemors skab. Hun er ved at blive gammel og har ikke så godt et helbred, så hun skal flytte til en beskyttet bolig. Min bedstefar døde for cirka tre år siden og jeg var der for at hjælpe hende med at rydde op i hendes skabe og komme af med de ting, som hun ikke får plads til i den nye lille lejlighed. Vi gik igennem kasse efter kasse efter kasse. Min bedstemor var virkelig en stor-samler, eftersom hun havde ting, der absolut ikke havde nogen værdi, men som var op til 50 år gamle.  Jeg lagde ting til side, som jeg mente hun kunne tjene lidt penge på på Ebay og på et tidspunkt kom vi til en forholdsvis stor kasse bagest i skabet. Hun blev ved med at skubbe den til side og det var tydeligt, at hun forsøgte at undgå, at jeg skulle få fingrene i den. Til sidst gik den ikke længere. Hun forsøgte at skubbe den tilbage ind i skabet, men var ikke så heldig med det, da den var ret stor og tung. da jeg ville tage ved kassen sagde hun: “jeg tror virkelig ikke, du vil kunne sælge det, der er i den her kasse. jeg vil beholde den lige til den dag jeg dør, så den kan blive begravet sammen med mig.” jeg blev temmelig forvirret og sagde: “ Hvad i alverden er det, der er så værdifuldt, at du vil have det med i graven? ” Hun begyndte at smile og blev en smule rød i hovedet, da hun sagde: “ Det er bedstefar! “ Han blev altså brændt og er endnu ikke blevet begravet. Bedstemor er ikke bare en samler, men hun er oven i købet også for økonomisk bevidst til at købe en urne og betale for at få de jordiske rester af bedstefar opbevaret på kirkegården. Så der har han altså ligget de sidste tre år i hendes skab, i en papkasse. Er det vanvittigt nok?? Skriv endelig tilbage!

Lynn ZormeierDebby købte  billedet og læste sælgerens historie, som hun gav denne kommentar:

Hej.

Det var en sød historie. Jeg ved lige præcis hvordan gamle damer kan samle og gemme alting. Min bedstemor er lige død for et par år siden og du kan ikke forestille dig alle de ting, som hun havde sat til side til en “regnvejrsdag”. Men det kan nok alligevel ikke måle sig med det at gemme på bedstefar. Hun broderede og lavede sengetæpper og havde gemt tonsvis af stofrester. De kan helt sikkert få samlet en masse ting sammen gennem årene.

Hav en god dag og held og lykke med dit projekt.
Debby


Et tegneseriehæfte dukkede i april måned op i en annonce på internet-auktionen. Sælgeren har gjort sig nogle tanker, som han kan sætte i forbindelse med hæftet.

Ja, du kan godt få lov til at bruge billedet af mit “Crusaders from Mars” tegneseriehæfte. Jeg er forhandler af tegneseriehæfter og filmplakater. Jeg købte dette hæfte af en mand i Chicago. Det var en del af en meget stor samling. Han var en gammel mand, som havde en dødelig sygdom og han ville være sikker på at tegneseriehæfterne kom i hænderne på samlere og ikke bare blev smidt ud som affald. Hans navn var Gus Pastos. Han arbejdede som lærervikar i Chicago. Han var en vidunderlig fyr og en sand beundrer af popkultur.
Det er det værste ved mit arbejde. Jeg kommer tit i en eller andens hjem for at købe en samling efter vedkommende er død. Jeg møder aldrig personen, jeg ser bare de ting han eller hun har samlet. Det kan være meget trist. De fleste af disse mennesker elskede virkelig det legetøj, eller de tegneseriehæfter eller de plakater, som de samlede på. De har haft et dybt kendskab til den historie og den betydning, som disse genstande har haft. Alt dette går tabt når de dør. Jeg var glad for, at jeg i dette tilfælde faktisk fik mulighed for at møde samleren og snakke med ham om, hvorfor han samlede alt dette. Han dukkede faktisk op til at par af de tegneserieudstillinger, jeg arrangerede i Chicago og stod bag ved disken og snakkede med folk om de tegneserier, han købte som dreng. Jeg tror virkelig han nød det. For et par uger siden døde han. Jeg var ikke med til begravelsen. Når en mand dør, forsvinder hans personlige magi med ham. Ved at bevare noget, lever en lille smule af hans historie videre i de ting, han har samlet. Det er en måde  at sætte sine spor i denne verden, selv på denne minimale måde. Jeg beholdt et par af tegneseriehæfterne fra denne samling, men ikke nogen af de dyre. Bare for at jeg selv vil huske, at en fyr som Gus levede sit liv og gik igennem denne verden.

CoryDa auktionen var ovre d. 8. april havde køberen en kommentar til Cory´s historie.

Selv om jeg ikke kender Cory og aldrig har mødt ham personligt, er han, at dømme efter brevet til dig, et fantastisk menneske. Én ting, som alle samlere har til fælles, er evnen til at kunne se den indre skønhed og værdi i en genstand. Hvad grunden hertil nu end er, om det er dens sjældenhed eller om det er alle de minder, som tingen vækker til live, så er det er en gave at kunne se den indre skønhed i en bestemt genstand. Det varmer om hjertet at Cory også ser det samme i sine medmennesker og værdsætter en person for at være den han er. Dette er ikke en egenskab, man finder ret mange steder i samfundet og det opleves som et friskt pust, når man støder på det. Mellem os sagt så ønsker jeg alt det bedste for Cory, ligesom jeg også ønsker for dig at du må få succes med dine bestræbelser. I vores liv burde vi følge Cory´s eksempel og arbejde sammen for igen at gøre mennesker humane.

Mine varmeste tanker til dig og dine og mine bedste hilsner til hele Danmark.
GeorgeEn rosenkrans af perler og med duften af jasmin blev annonceret på Ebay af Betty, som også havde en historie at fortælle:

Du må bruge alle vores billeder. Jeg har mange historier, som har noget at gøre med de ting, jeg sælger på auktionerne. En ung dame forsøgte, det bedste hun kunne, at vinde et par rosenkranse, jeg havde sat til salg. Hun fik dem ikke og sendte  mig en email for at spørge, om jeg havde flere til salg. Jeg måtte fortælle hende, at det havde jeg desværre ikke og at dem, jeg havde solgt, var nogen jeg havde fået doneret. Så sagde hun, at de mindede hende om en rosenkrans, hun havde for lang tid siden og hun fortalte mig denne historie: Da hun var fire år gammel tog hendes forældre hende med til Rom. Hun blev væk fra dem og for vild. Hun befandt sig et sted, hvor det var ret mørkt og så et kranie og gik udenfor med det og satte sig så på en bænk ved et busstoppested. En præst kom forbi og spurgte efter hendes navn og hun forklarede, at hun var blevet væk. Han lod hende holde sin rosenkrans og han så på kraniet og sagde: “ Vi er nødt til at lægge det tilbage, da det er kraniet fra en præst”. De gik tilbage til der hvor hun fandt det og gik så igen ud til busstoppestedet og hele tiden gik hun med hans rosenkrans. Bussen kom og præsten var der stadig. Folk stod af bussen og de begyndte allesammen at tage billeder og knæle foran præsten og de kyssede hans ring. Så dukkede vagterne op og fortalte præsten, at han skulle gå med dem. Så han overlod den lille pige til en anden, men før Paven gik, gav han hende sin rosenkrans.

Gud  velsigne dig
Betty Auktionen var forbi d. 11. april og det højeste bud for rosenkransen lød på 10 dollars . Køberen havde følgende kommentar:

Jeg har godt nok ikke så vidunderlig en historie, som at få Paven til at give mig sin rosenkrans. Men jeg begyndte at samle på dem til en antikmesse. Jeg elsker at give dem et godt hjem og at bruge dem. Jeg lader mine fingre løbe over perlerne og så beder jeg for den, som har haft dem tidligere. Jeg spekulerer over hvem det var og hvad hun bad for. Perlerne bliver et link til en eller anden ukendt, som sikkert aldrig har drømt om, at en person, hun ikke kender, en skønne dag ville bede for hende. Tænk hvor skønt det kunne være, hvis der en dag er nogen, som beder for mig med de rosenkranse, jeg har samlet. Jeg kommer fra Sydstaterne, så jeg elsker jasmin. Rosenkransen, jeg købte, forbandt min arv med det hellige land, som vi alle stammer fra. Vi er alle i familie med hinanden. Engang så jeg endda en, der havde fået lavet en rosenkrans af blomsterne fra sin mors begravelse. Jeg synes det var sådan en herlig idé.

Gud velsigne dig.One mans junk is another mans treasure har været vist på
Kulturama 04, Ridehuset i Århus
læs mere her
The Sound of Video, Voice and Rythm in Audiovisual Art, LAB, København
læs mere her
Gæstebud, Takkekortet, rum46, Århus
læs mere her
Afgangsudstilling på Det Jyske Kunstakademi, Århus
læs mere her
Copyright © 2014 Sixten Therkildsen
Denne hjemmeside er lavet af Sixten Therkildsen / www.hypeogmaskine.dk HYPE & MASKINE